Geplaatst op

Wanddecoratie – Wat dacht je van een tekstbord

em3144 all you need is love spreukenbord tekstbord uitspraken gezegde spreuken rustiek tekst bord cadeau kado online metaal

Wanddecoratie heb je in alle maten en vormen. Sommige heb je voor een paar euro, voor andere moet je honderden euro’s neertellen.

Waarom een tekstbord als decoractie

We moeten eerst onze de vraag stellen waarom we eigenlijk decoreren. Als we terug gaan in de tijd, dan zien we dat de eerste rotstekeningen 40.000 jaar oud zijn. We kunnen dus wel stellen dat we al heel lang decoreren.

em3144 all you need is love spreukenbord tekstbord uitspraken gezegde spreuken rustiek tekst bord cadeau kado online metaal

Er zijn verschillende redenen waarom we muren decoreren.

Om een verhaal over te brengen

Om te waarschuwen

Om te verfraaien

Om te informeren

Om een gevoel, gedachte, sfeer of een emotie over te brengen

Er zijn dus verschillende goede redenen om een tekstbord op de muur aan te brengen. De reden voor een tekstbordje in de woning zal veelal met de laatste reden te maken hebben.

We willen een persoonlijke toets geven aan onze leefruimtes. Ook willen we laten zien waar we van houden en wat belangrijk is.

Een goede tekst zegt alles

Door een tekst op de muur aan te brengen geven we een kijk in onze wereld, waar van we houden, wat onze passies zijn, wat ons drijft, …

Een mooi eenvoudige tekst kan een inspiratie zijn om een doel te bereiken of als herinnering wat belangrijk is.

De kunst is om in een paar woorden de juiste boodschap te brengen. Dit kan heel persoonlijk zijn of juist heel algemeen.

Met mag rijmen maar dat moet niet als het maar gemakkelijk bekt.

em4371 Always kiss me goodnight spreukenbord tekstbord uitspraken gezegde spreuken rustiek tekst bord cadeau kado online metaal

De juiste locatie is key

Ok nu heb je een leuk tekstbord, nu nog een plaatsje zoeken. Meestal koop je een bord met reeds een plaats in gedachten. Zo heb je bordjes die eerder thuis horen in de keuken, woonkamer, tuin, slaapkamer, wc of bureau.

Let ook op de stijl van het bordje. Zo neem je best een rustiek bordje voor een landelijke woning. Toch kan een stijlbreuk een leuk effect hebben. Doe vooral wat jij denkt dat leuk is. Combineren werkt ook leuk, een collage van bordjes in het zelfde thema en/of kleur.

Kleur is ook belangrijk Zo kan je met gelijke of contrasterende kleuren werken. Ook leuk is de tekst kleur combineren met de verfkleur van de wand.

em1528-My-House-was-clean-last-week-Sorry-you-missed-it-spreukenbord-tekstbord-uitspraken-gezegde-spreuken-rustiek-bord-cadeau