Geplaatst op

Moederdag special – leuke cadeau ideeën voor liefste mama van de wereld

Op Moederdag eren we alle moeders. In deze post alles wat je nog niet wist over Moederdag.

moederdag cadeau ideeën tekstbord

Wanneer valt Moederdag dit jaar?

Moederdag valt altijd op de tweede zondag van mei dus rond de 18de of 19de week van het jaar. Daarom is de Moederdag elk jaar op een andere datum. Hier onder een handig lijstje voor de komende jaren om Moederdag nooit meer te vergeten.

Maar in Antwerpen en omgeving valt Moederkesdag op Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart en dat is wel op een vaste datum, namelijk 15 augustus.

DatumDagWeeknr
14 mei 2017zondag19
13 mei 2018zondag19
12 mei 2019zondag19
10 mei 2020zondag19
9 mei 2021zondag18
8 mei 2022zondag18
14 mei 2023zondag19
12 mei 2024zondag19
11 mei 2025zondag19
10 mei 2026zondag19
9 mei 2027zondag18

 

Wist je datjes over Moederdag

  • Moederdag in Frankrijk valt altijd op de laatste zondag van mei, tenzij Pinksteren op die dag valt, dan is het de eerste zondag van juni
  • In Spanje heet Moederdag El día de la Madre en deze valt op de eerste zondag in mei.
  • Moderne Moederdag en gaat terug op de moedercultus in het klassieke Griekenland.
  • In 1644 was er voor het eerst sprake van Moederdag in Engeland.
  • Daarna in 1870 is Moederdag in Amerika ontstaan en stond in het teken van vrede, nadien volgde de westerse wereld.
  • Pas veel later in 1913 volgde Nederland en 1913 in België door Frans Van Kuyck weliswaar de Antwerpse Moederdag op 15 augustus.
  • In sommige landen spreekt met ook over vrouwendag.
  • In Amerika hebben ze ook een Schoonmoeder dag en die valt op de vierde zondag van oktober.
  • Moederdag is de grootste bloemen verkoopdag van het jaar, straf hé 🙂
  • Er bestaat ook een Groortmoederdag, die valt op de eerste zondag van maart.

Wat denk je nu?

Platte commercie? Misschien wel maar het is altijd leuk om een cadeautje te krijgen maar nog leuker om te geven!

moederdag cadeau ideeën tekstbord

Naar aanleiding van

Naar aanleiding van Moederdag hebben we een paar nieuwe houten tekstborden met Nederlandstalige teksten op.

162-taupe-wit-mama-s-recpet-tekstbord-tekstbordengroothandel-woningdecoratie

Geplaatst op

Valentijn special – onze romantische tekstbordjes

Valentijn cadeau ideetjes

Elk jaar weer, wat kopen voor je partner.

Twee kampen

Je hebt twee kampen, zij die zeggen “allemaal commerce” en zij die Valentijnsdag toch cadeautjes aan elkaar geven.

De eerste jaren geven we nog cadeautjes aan elkaar maar nadien minder en minder.

Het moet ook niet altijd een cadeautje zijn. Het kan ook een goede uitvlucht zijn om tijd voor elkaar te maken en een uitstap te plannen, filmpje meepikken of eens goed gaan eten op restaurant.

Verder lezen Valentijn special – onze romantische tekstbordjes

Geplaatst op

Kerstcadeau kiezen stress

26165 Tin Sign 15x20 Keep Calm and Carry On-gebold-metalen-bord-rustiek-tekstbord-tekst-bord-cadeau-kado-online-metaal-decoratie

Elk jaar weer stress om dat ene perfecte cadeau te vinden voor vrienden of familie. Waarom dit jaar geen tekstbord cadeau doen?

Budget

Bij ons is het de traditie dat we namen trekken en voor die persoon een cadeau kopen. Voor iedereen een cadeau kopen is bij ons niet haalbaar omdat we een grote familie zijn.

We bepalen ook ieder jaar een budget. Zo zijn we zeker dat de waarde van de cadeaus ongeveer hetzelfde en niemand teleurgesteld is omdat hij een “goedkoop” cadeau krijgt terwijl hij iemand anders een duur cadeau heeft gegeven.

Lijstjes

We hebben ook een traditie om korte wenslijstjes op te stellen. Zo kan je een beetje sturen wat je krijgt en ben je niet teleurgesteld als je het cadeau echt niet leuk vindt.

Foute cadeaus horen zo tot het verleden. Maar als je toch een “fout” cadeau krijgt kan je het altijd verkopen op 2dehands websites of aan een goed doel doneren.

Verder lezen Kerstcadeau kiezen stress

Geplaatst op

Vier verschillende manieren om online te betalen

We proberen het jullie als klant het zo eenvoudig mogelijk te maken bij het afrekenen. Daarom introduceren we drie manieren van online betalen.

Tot nu toe

Bij de start probeerde we met zo weinig mogelijk middelen een zo goed mogelijke ervaring aan te bieden. Daarom was de traditionele overschrijving en Paypal de beste optie.

Mijn persoonlijke favoriet om online te betalen is Paypal omdat dit de eenvoudigste en snelste manier is. Maar niet iedereen bezit een Paypal account dus hadden deze mensen maar één optie, de overschrijving.

Verder lezen Vier verschillende manieren om online te betalen

Geplaatst op

Geef een tekstbord voor Sinterklaas

em3335 or give it to your mother she knows how to do itt spreukenbord tekstbord uitspraken gezegde spreuken rustiek tekst bord cadeau kado online metaal

Ben je op zoek naar het perfecte sinterklaas cadeau?

De Goedheiligman heeft natuurlijk helemaal geen hulp nodig bij het vinden van de juiste cadeaus, Maar zijn hulp-Sinterklazen kunnen best wat hulp gebruiken.

Ben je op zoek naar een cadeau voor Sinterklaas avond of naar een schoenkadootjes voor de dagen voor Sinterklaas dan kan je hier originele en vooral leuke tekstborden vinden.

Geen echt speelgoed

Ja, tekstbordjes kan je niet echt speelgoed noemen, maar er zijn genoeg ouders die hun jong volwassen kinderen nog steeds Sinterklaas geven en dan is een grappig tekstbordje wel op zijn plaats.

Dit kan een leuke aanvulling zijn op de grotere duurdere cadeaus. Of zo als mijn schoonmoeder van plan is, zij geeft een tekstbordje aan haar zoon met daarop hoe je “was instructies” moet lezen met daar bij een kleine sponsoring voor een echt wasmachine.

Heb je een kattenliefhebber in de familie dan is het bordje “I love my cat” een aanrader of wil je grappig uit de hoek komen dan is het bordje met de tekst “House rules, Mom’s the Boss ..” een leuk cadeau voor je moeder?

Verder lezen Geef een tekstbord voor Sinterklaas

Geplaatst op

Wanddecoratie – Wat dacht je van een tekstbord

em3144 all you need is love spreukenbord tekstbord uitspraken gezegde spreuken rustiek tekst bord cadeau kado online metaal

Wanddecoratie heb je in alle maten en vormen. Sommige heb je voor een paar euro, voor andere moet je honderden euro’s neertellen.

Waarom een tekstbord als decoractie

We moeten eerst onze de vraag stellen waarom we eigenlijk decoreren. Als we terug gaan in de tijd, dan zien we dat de eerste rotstekeningen 40.000 jaar oud zijn. We kunnen dus wel stellen dat we al heel lang decoreren.

em3144 all you need is love spreukenbord tekstbord uitspraken gezegde spreuken rustiek tekst bord cadeau kado online metaal Verder lezen Wanddecoratie – Wat dacht je van een tekstbord

Geplaatst op

Emaille tekstborden een investering voor het leven

oud reclamebord emaille tekstborden email rustiek modern huisnummer straatnaam

Tekstborden.be heeft nu ook emaillen tekstborden in haar assortiment. Huisnummer, reclameborden, straatnaamborden, naamborden, bewegwijzeringsborden en natuurlijk ook tekstborden.

Je hebt verschillende materialen waar je een tekstbord van kan maken. Metaal, hout, pvc, ijzer, … En deze kan je ook in zekermate beschermen tegen verschillende natuurelementen. De één al wat beter als de ander. Maar de meeste zullen na een tijd toch hun kleur verliezen of beginnen te rotten en te oxideren.

De metalen tekstborden die nu (september 2015) op de site staan zijn uit metaal vervaardigd en zijn voor binnengebruik. Je kan ze wel buiten ophangen maar dan zullen ze roesten. Misschien is dat net je bedoeling om ze nog een rustieker uitzicht te geven dan ze al hebben.

Wil je echt zeker zijn van top kwaliteit voor buitengebruik dan kom je al snel op emaille uit.

Verder lezen Emaille tekstborden een investering voor het leven